Fully Responsive Theme
Resize your Browser to see the Effect
Parallax Effect
Scroll and Notice the Header Image

Zeci de ofiteri pleaca mercenari in Africa

Multi dintre cei mai bine pregatiti oameni din serviciile secrete au parasit in ultimii ani sistemul. Singura conditie va fi insa sa aiba cel putin 15 ani de munca intr-o structura militarizata. Ofiterii vor fi trecuti in rezerva si astfel vor putea pleca in strainatate, mai ales in tarile africane, unde deja zeci de fosti colegi de-ai lor actioneaza ca „mercenari” in trupele ONU.

mercenaries

Mai multi inalti comandanti ai unor structuri de elita au facut lobby la noii guvernanti in vederea sprijinirii unui proiect legislativ care prevede inlesnirea pensionarii inainte de vreme a  anumitor categorii de angajati de la MApN, SRI, SIE, SPP sau MAI. Cadrele care indeplinesc aceste conditii vor fi trecute automat in rezerva, conditie obligatorie pentru a putea prinde contractele pe care le vor semna ca „luptatori profesionisti” in cele mai riscante misiuni efectuate pe langa misiunile internationale ale ONU. Zeci de fosti angajati din serviciile secrete din Romania au plecat deja pe teatrele de operatiuni, fiind platiti in medie cu cate 10.000 dolari pe luna.

Risc maxim

Suma poate parea imensa, mai ales fata de cat castiga cei ramasi in tara. Dar si riscurile asumate sunt maxime, nefiind vorba de luptatori care pleaca in echipe trimise oficial de statul roman, cum ar fie cei din trupele SPP, Armata sau Jandarmerie. Practic, dupa ce au fost in astfel de misiuni, multi asteapta acum sa fie trecuti in rezerva prin pensionare si sa plece pe cont propriu, prin intermediul colegilor care activeaza deja ca mercenari in zonele de conflict. Considerati buni profesionisti, luptatorii romani sunt pusi sa asigure paza functionarilor internationali in cele mai periculoase zone ale globului, ei aflandu-se acum in special in Africa, in tari ca Sudan si Sudanul de Sud, Tanzania sau Nigeria.

5 thoughts on “Zeci de ofiteri pleaca mercenari in Africa

 1. Protecţia antiteroristă sau contrateroristă, nu se realizează prin cursuri „comasate”, fie ele predate la Academie, de către – într-adevăr – una dintre cele mai competente naţiuni în materie : Academia Israeliană.
  Cunoaşterea, combaterea, protecţia şi apărarea contrateroristă nu se face prin lecţii de arte marţiale, mânuirea rapidă a armelor de foc, tehnica negocierii cu terorişti; aceste activităţi sunt doar forme de comportament în cazul acţiunilor teroriste. Odată ce eşti prins în spaţiu periculos al ariei afectate, aceste cursuri, sau chiar teste practice, pot folosi la orientare, dar nu te salvează de efecte unei explozii, a unui atac armat (ca cel din Kenia) citat de materialul indicat.
  Nu e cazul a se face confuzii între apărarea contrateroristă şi protecţia individuală a persoanei sau grupului de persoane împotriva actelor violente.
  Lupta antiteroristă şi contrateroristă este eficientă doar dacă este organizată după principiul practicat chiar de Mossad : cunoaştere, prevenire, intervenţie !
  Combaterea acţiunilor teroriste nu poate avea eficienţă decât dacă este desfăşurată de structuri specializate naţionale.

  • Engleza e de baza, dar daca intelegi si poti comunica lucruri esentiale dar simple care sa te protejeze, cu timpul engelza ta se va imbunatati, fiind obligat sa o vorbesti. In rest, skill-urile te vor tine in viata in zone de mare risc. Comunicarea isi are rolul ei, de necontestat.

 2. buna ziua ! exista cumva vreun job disponibil pt o plecare in teatrul de operatiuni? unde pot trimite un cv in aceasta privinta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>