Fully Responsive Theme
Resize your Browser to see the Effect
Parallax Effect
Scroll and Notice the Header Image

Premieră pe Aeroportul Timișoara: self check-in și self boarding

TIMISOARA – Directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Dan Idolu, a declarat că, în premieră în România, aerogara va oferi servicii de self check-in și self boarding. Deocamdată, doar Aeroportul Otopeni oferă unul dintre aceste două servicii, care vor reduce semnificativ timpii de așteptare pentru pasageri.

12897794-businesswoman-using-self-help-check-in-machine-in-airport

Idolu a declarat că în ultimele luni, Aeroportul Timișoara a semnat mai multe contracte pentru servicii. Printre acestea se numără și cel pentru introducerea unor aparate ce vor putea fi folosite pentru efectuarea check-in-ului şi boarding-ului.

În perioada din iulie până acum s-a comandat un proiect tehnic de execuţie către Institutul de Proiectări în Transporturi pentru repararea suprafeţei pistei şi s-a organizat licitaţia. Pentru ca acum, în special pe perioada nopţii, să se poată lucra la închiderea pistei. Asta înseamnă lucrări de colmatare rosturi, foarte importante deoarece înainte apa intra între plăcile de beton, îngheţa şi rupea bucăţi din beton. Drumul perimetral de securitate, despre care am vorbit şi care este foarte important pentru intervenţii tehnice şi este folosit şi de echipele de securitate a redevenit practicabil. Au redevenit funcţionale la capacitatea proiectată toate sistemele tehnice de securitate. S-au semnat contracte pentru creşterea capacităţii serviciilor. Acest lucru înseamnă că, în premieră în România, Aeroportul Internaţional Timişoara va putea oferi servicii de self check-in şi self boarding. Prin aceste servicii, pasagerul nu va mai sta la ghişeu pentru confirmarea călătoriei, ci poate să îşi facă check-in-ul în aerogară, la un automat, iar boardingul nu se va mai face prin verificare la intrare, ci va fi o poartă automată şi un cititor optic. Self check-in mai există la Otopeni, dar self-boarding nu are nimeni în România”, a declarat Dan Idolu.

El a precizat că a fost finalizat şi planul strategic de dezvoltare al Aeroportului Timişoara. În următorii ani, în prelungirea clădirilor existente se va ridica o autogară şi chiar o gară, care vor asigura multiple legături pentru pasageri.

Mai pot să spun că s-au semnat contracte pentru lucrări servicii în patru luni mai multe decât în ultimii doi ani. Opt la unu e raportul. S-a finalizat şi planul strategic de dezvoltare care se va derula pe perioada 2014-2020, al cărui principal obiectiv este realizarea unui terminal intermodal de transport aerogară-autogară şi, în perspectivă, o gară feroviară. Acest lucru e necesar deoarece actuala aerogară este uzată moral şi pentru zborurile, în special cele low-cost, este nevoie de spaţii mari. De asemenea, între centură şi autostradă se va putea lega o autogară modernă, de unde să fie un nod auto pentru autobuze şi în care pasagerii din judeţele şi localităţile învecinate să nu mai intre în oraş. Cu ocazia asta ar creşte şi rolul RATT, care va transfera aceşti pasageri în oraş”, a mai spus Idolu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>