Fully Responsive Theme
Resize your Browser to see the Effect
Parallax Effect
Scroll and Notice the Header Image

DB preia Regiotrans

Bucuresti – Deutsche Bahn (DB) va prelua controlul asupra companiei Regiotrans, al doilea operator in sectorul transporturilor de pasageri pe calea ferata din Romania dupa CFR Calatori. Tranzactia a fost anuntata de editia online a publicatiei germane Handelsblatt.

5
Pentru inceput, concernul german va achizitiona un pachet de 70% din Regiotrans, pentru suma de 67 milioane de euro, cu opţiunea cumpărarii şi restului de acţiuni.

Regiotrans, al doilea cel mai mare operator (după CFR Călători), a înregistrat anul trecut afaceri de 225 milioane de lei (circa 50 milioane de euro). Subvenţiile de stat au fost însă de 147 milioane de lei, motiv pentru care profitul a depăşit de 5 ori pe cel atins de CFR Călători, fiind de 8,6 milioane de lei.

Compania este controlată de Costel Comăna (fost şef de gară) şi Iorgu Ganea. Comăna are o avere estimată la circa 35-38 milioane de euro, iar partenerul lui la 23-25 milioane de euro. Cei doi deţin împreună şi Rc-CF Trans, ambele companii înregistrând anul trecut venituri în creştere de 25% faţă de anul 2010 .

Din 2008, când au intrat pe piaţa de călători pe calea ferată, afacerile celor doi au urcat constant, de la 4 milioane de euro în 2007, la peste 60 milioane de euro în 2011 .

Cu venituri de circa 38 miliarde de euro si peste 284.000 de angajati, DB este unul dintre cei mai mari operatori de cale ferata din Europa . Anul trecut DB a afisat un profit net de 2,3 miliarde de euro.

One thought on “DB preia Regiotrans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>